API Management

Met een API Management Platform laat u zowel interne als externe applicaties gemakkelijk en betrouwbaar communiceren via een centraal API communicatieplatform.

API management platform

API Management helpt organisaties bij het publiceren van API's naar externe, partner- en interne ontwikkelaars om het potentieel van hun gegevens en services te ontsluiten.

Met een API Management Platform kunt u zowel private als publieke API's configureren, beheren, documenteren en monitoren. Publieke API's kunnen vrij gebruikt worden door derde partijen, terwijl voor het gebruik van een private API betaald dient te worden op basis van bijvoorbeeld een abonnement.

De voordelen van het gebruik van API's

Verlaging van kosten

APIs worden geconfigureerd in plaats van gecodeerd en kunnen worden hergebruikt en gecombineerd met andere API's als 're-usable assets' binnen een IT landschap.

Gebruik van ecosysteem

Derden kunnen zich op uw API's aansluiten, waardoor zich een ecosysteem van applicaties vormt rondom uw dienstverlening waardoor u meer waarde creëert.

Verhoging van omzet

Realiseer nieuwe verdienmodellen door informatie en diensten op een gestandaardiseerde wijze beschikbaar te stellen aan klanten en partners.


Datacon is dé integratiespecialist

Datacon is dé specialist op het gebied van API management en applicatie integratie met iPaaS

99,992%

We werken met bedrijfskritische applicaties, waarbij we zeer hoge uptime garanties verstrekken op onze implementaties

60+ Medewerkers

Met een team van meer dan 60 medewerkers werken we in multidisciplinaire teams aan projecten en support

200+ API's

Wij realiseerden inmiddels meer dan 200 verschillende Application Programming Interfaces met behulp van diverse API management platformen.


Mogelijkheden van een API management platform

Een API management platform omvat een schaalbaar platform voor het beheren van alle uw API's door hun gehele levenscyclus. Het biedt een centrale online omgeving om de ontwikkeling, implementatie en het beheer uit te voeren van API's die worden gebruikt in de verschillende bedrijfsfuncties. De mogelijkheden:

Creëer snel en publiceer elk eindpunt als een API

Publiceer API's voor gebruik op locatie of in de cloud

Beheer de levenscyclus van elke API door CI/CD en met versie controle

Beheer en monitor web services in een omgeving

Beheer API's en applicatie integraties in een unified platform

Derden kunnen zich op uw API's aansluitenHoe kunnen wij helpen?

Als gecertificeerd partner van verschillende toonaangevende API management producten helpen wij onze klanten met het ontwerp, de implementatie, trainingen en beheer.

Licenties

Datacon levert alle licenties van het API management platform waarbij zij adviseert in de modules voor de benodigde setup.

Implementatie

Datacon ontwerpt de API management setup en kan deze vervolgens implementeren, zelfstandig of samen met uw IT afdeling.

Beheer

Datacon kan de volledige API management stack beheren met service levels voor kantoortijden tot 24x7 proactieve monitoring.

Onboarding & training

Zelf uw setup implementeren of beheren? Datacon zorgt als gecertificeerd trainingspartner voor opleiding & onboarding.