API Management Platform

Met een API Management Platform laat u zowel interne als externe applicaties gemakkelijk en betrouwbaar communiceren via een centraal API communicatieplatform.

API Management Platform

Met een API Management Platform laat u zowel interne als externe applicaties gemakkelijk en betrouwbaar communiceren via een centraal API communicatieplatform.

API Management Platform voor private en publieke API’s
API Management helpt organisaties bij het publiceren van API's naar externe, partner- en interne ontwikkelaars om het potentieel van hun gegevens en services te ontsluiten.
Met een API Management Platform kunt u zowel private als publieke API's configureren, beheren, documenteren en monitoren. Publieke API's kunnen vrij gebruikt worden door derde partijen, terwijl voor het gebruik van een private API betaald dient te worden op basis van bijvoorbeeld een abonnement.

De voordelen van het gebruik van API's

Verlaging van kosten

API’s worden geconfigureerd in plaats van gecodeerd. Hierdoor kunnen ze worden hergebruikt en gecombineerd met andere API's als 're-usable assets' binnen een IT-landschap.

Gebruik van ecosysteem

Derden kunnen zich op uw API's aansluiten, waardoor zich een ecosysteem van applicaties vormt rondom uw dienstverlening. Op die manier creëert u meer waarde.

Verhoging van omzet

Realiseer nieuwe verdienmodellen door informatie en diensten op een gestandaardiseerde wijze beschikbaar te stellen aan klanten en partners.


Dé integratiespecialist
Datacon is al meer dan 20 jaar dé specialist op het gebied van API Management en applicatie-integratie met iPaaS. Wij werken enkel met de beste producten van het segment en hebben uitgebreide kennis van deze producten. Dat onderscheidt ons van andere specialisten. Van analyse tot implementatie, u geeft het met een gerust hart uit handen. 

Met API management realiseert u snel en efficiënt alle benodigde API's

Met een API Management creëert u in een mum van tijd een opzet voor uw API's waarin herbruikbaarheid, onderhoudbaarheid en controle centraal staat.

Het op een conventionele manier implementeren van API's leidt onherroepelijk tot een niet onderhoudbare situatie met onvoldoende controle op het gebruik van uw API's

Oude situatie:
Met behulp van een API Management oplossing - een vast onderdeel van een iPaaS platform - kunnen databronnen snel worden ontsloten en ontstaat een onderhoudsvriendelijk API landschap waarin hergebruik centraal staat.

De nieuwe situatie:

Download onze whitepapers

Download onze whitepapers over API managementen iPaaS

Alle whitepapers

Mogelijkheden van een API management platform

Een API Management Platform omvat een schaalbaar platform voor het beheren van al uw API's door hun gehele levenscyclus. Het biedt een centrale online omgeving om de ontwikkeling, implementatie en het beheer uit te voeren van API's die worden gebruikt in de verschillende bedrijfsfuncties. De mogelijkheden:

Creëer en publiceer snel elk eindpunt als een API

Publiceer API’s voor gebruik op locatie of in de cloud

Beheer de levenscyclus van elke API door CI/CD en met versiecontrole

Beheer en monitor webservices in één omgeving

Beheer API’s en applicatie-integraties in een unified platform

Derden kunnen zich op uw API's aansluiten

99,992%

We werken met bedrijfskritische applicaties, waarbij we zeer hoge uptime garanties verstrekken op onze implementaties

180+ Medewerkers

Met een team van meer dan 180 medewerkers werken we in multidisciplinaire teams aan projecten en support

2000+ API's

Samen met de Yenlo Groep realiseerden wij inmiddels meer dan 2000 verschillende Application Programming Interfaces met behulp van diverse API management platformen.


Hoe kunnen wij helpen?

Als gecertificeerd partner van verschillende toonaangevende API Management producten helpen wij onze klanten met het ontwerp, de implementatie, trainingen en beheer.

Licenties

Datacon levert alle licenties van het API Management Platform waarbij zij adviseert in de modules voor de benodigde setup.

Implementatie

Datacon ontwerpt de API Management setup en kan deze vervolgens implementeren, zelfstandig of samen met uw IT-afdeling.

Beheer

Datacon kan de volledige API Management stack beheren met service levels voor kantoortijden tot 24/7 proactieve monitoring.

Onboarding & training

Zelf uw setup implementeren of beheren? Datacon zorgt als gecertificeerd trainingspartner voor opleiding & onboarding.