Datacon heeft een partnerovereenkomst getekend met Fontys hogescholen met als doel de aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven te stimuleren.

Voor Fontys Hogeschool ICT (FH ICT) staat de ontwikkeling van de student naar een professional voor de arbeidsmarkt centraal. Naast het bieden van een hoge kwaliteit onderwijs is het van groot belang dat de student al tijdens de studie intensief kennismaakt met het bedrijfsleven. FH ICT werkt daarom al jaren samen met bedrijven uit het beroepenveld van de opleiding. Dit zijn duurzame relaties waarbij FH ICT de bedrijven kennis laat maken met hun toekomstige medewerkers. De bedrijven laten aan de studenten zien hoe het er in het bedrijfsleven aan toe gaat.

Hierbij zal Datacon aan studenten structureel de mogelijkheid geven om "in de keuken te kijken". Daarnaast krijgt zij invloed op de inhoud en uitvoering van onderwijsblokken. Datacon krijgt op haar beurt toegang tot onderzoekscapaciteit en afstudeer top-talent. De overeenkomst is gesloten voor de duur van 4 jaar, daarna zullen partijen de samenwerking evalueren.

Meer informatie is tevens beschikbaar op de Fontys Partners in Education website