Op 9 April 2019 vind in Utrecht het API congres 2019 plaats met toonaangevende sprekers uit binnen- en buitenland over de laatste API ontwikkelingen.

De API-economie blijft groeien. Om meer adaptief te worden en digitaal transformeerbaar te blijven beseffen bedrijven dat ze hun verdienmodellen moeten aanpassen door het herstructureren van hun architecturen, en nog belangrijker - hoe ze moeten omgaan met de organisatorische (mensen / processen) aspecten. Gedurende dit congres delen diverse sprekers van toonaangevende bedrijven hoe zij een API strategie opzetten, wat de best practices & learnings zijn met het opzetten van succesvolle API-programma’s ten behoeve van de flexibiliteit & effectiviteit van de Digital Transformation. En nog belangrijker wat de toekomstige businessmodellen zijn dankzij API.
 
In aanvullende sessies werden onderwerpen als API as a Business Enabler, API’s & Security, API Ecosysteem: Bruikbaar maken van ‘Open Data’ en ‘Closed Data’ via API’s, Smart API services, API Gateway as a Service (AGAAS) en Performance & Testing Management met API's behandeld.
 
Datacon is als sponsor en standhouder verbonden aan het evenement. Geïnteresseerde relaties kunnen contact opnemen met Datacon voor toegangskaarten. Informatie over de laatste editie is te vinden op de Heliview website.