Datacon, leverancier van applicatie integratie oplossingen, heeft het Tilburgse QIOS overgenomen. QIOS levert automatiseringsoplossingen voor (semi)overheden. Redenen voor de overname zijn het versterken van de positie van Datacon in de overheidsmarkt en ondersteuning van haar groeidoelstellingen. Het personeelsbestand van Datacon neemt na de overname toe tot ruim 60 medewerkers, welke allen zijn gevestigd in haar duurzame kantoor “Nwe FAXX” in het Tilburgse Veemarktkwartier.

Door de digitale transformatie van bedrijfsleven en overheid neemt de vraag naar de diensten van Datacon sterk toe. Reden voor Datacon om naast autonome groei ook een acquisitiestrategie te hanteren. Bij de zoektocht naar geschikte overnamekandidaten kwam Datacon bij QIOS uit. “Met de overname van QIOS breiden we onze ICT domeinkennis van de non-profit sector aanzienlijk uit”, aldus Meindert van Duijvenbode, algemeen directeur van Datacon. “Daarnaast wordt ons team uitgebreid met ervaren collega’s waarmee we beter in staat zijn om aan de marktvraag kunnen voldoen”.
 

Vervijfvoudiging

Het vergroten van kennis en capaciteit betekent volgens Van Duijvenbode niet alleen een impuls voor de continuïteit, maar helpt Datacon met name bij het realiseren van haar groeiambities. “De totale markt van applicatie integratie zal volgens Deloitte de komende jaren vervijfvoudigen, namelijk van 2 miljard dollar nu, naar ruim 10 miljard dollar in 2021. Als we aan een dergelijke stijging van vraag willen voldoen zijn acquisities eerder noodzaak dan een optie”.

Volledige overname

QIOS zal op korte termijn volledig opgaan in de Datacon organisatie. De naam QIOS zal hierdoor binnen enkele weken verdwijnen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Meindert van Duijvenbode, algemeen directeur Datacon via mvd[at]datacon.nl