Applied Laser Technology (ALT) vertegenwoordigt diverse A-merken op het gebied van lasers, (sub)micron positioning, optiek en fiber-optiek. Voor de A-merken vervult ALT zowel een verkoop- als logistieke functie voor de Benelux.

Doelstelling

ALT wenste online haar zichtbaarheid en positionering te verbeteren. Hierbij dienen de persoonlijke werkwijze, kennis, service en nazorg van ALT te worden benadrukt. Onderdeel van deze online positionering is de wens voor een e-Commerce oplossing met content management functionaliteit. Datacon is gevraagd om de corporate website en de BtoB e-commerce oplossing te realiseren.

Uitgangspunten

  • Realiseer een optimale bezoekerservaring.
  • Realiseer een optimaal bestelproces door middel van e-Commerce functionaliteit en koppel deze aan een online payment provider.
  • Gebruik een bewezen content management systeem (CMS), zodat de corporate website ook onderdeel van het project is.
  • Verhoog het aantal online orders en hiermee de omzet.
  • Integreer met de backoffice: UNIT4.

Oplossing

Datacon heeft het Kentico Content Management Systeem (CMS) met de e-Commerce module als basis gekozen. De e-Commerce module bevat een uitgebreide workflow, waarbij het voldoet aan de specifieke behoefte van ALT hierin. De content management functionaliteit kan tevens in worden gezet voor de corporate website van ALT. Voor de integratie met UNIT4 en MultiSafePay is gekozen voor bestaande standaardconnectoren.

Resultaten

De e-Commerce oplossing voor ALT met de koppeling naar UNIT4 is succesvol. Bestaande klantgegevens en producten worden vanuit UNIT4 gesynchroniseerd naar de webshop.  Door deze synchronisatie is de productcatalogus online van ALT altijd up-to-date. Online orders worden na afhandeling in een uitgebreide workflow doorgezet naar UNIT4. Betaling vindt plaats door middel van een standaardkoppeling naar MultiSafePay.