Henry Schein is de grootste veterinaire, dentale en medische distributeur wereldwijd. De organisatie richt zich op de distributie en verkoop van diergeneesmiddelen, dieet voeders, medische disposables en instrumentarium aan dierenartsen praktijken. Daarnaast is AUV betrokken bij praktijkadvisering en opleiding.

Doelstelling

Het huidige SAP e-Commerce platform van Henry Schein voldoet niet langer aan haar wensen. De functionaliteit wordt als inflexibel ervaren. Gewenste uitbreidingen en wijzigingen brengen aanzienlijke risico’s, doorlooptijden en investeringen met zich mee.

Datacon is gevraagd om hiervoor een lange termijn oplossing te bieden. Diverse systemen in het applicatielandschap van Henry Schein dienen gekoppeld te worden aan een nieuw te realiseren e-Commerce platform. Naast deze integratie dient het platform over uitgebreide (standaard) B2B e-Commerce functionaliteit te beschikken. Het nieuwe platform zal gemiddeld 15.000 orders per maand verwerken en heeft verwachte piekbelastingen tussen 11.00u en 13.00u.

Uitgangspunten

  • Een ander belangrijk bronsysteem is Salesforce, waar productgegevens verrijkt worden;
  • Een cruciaal onderdeel van de applicatie-integratie is de uitwisseling van product-, klant-, voorraad- en ordergegevens met SAP;
  • Integreer het e-Commerce platform binnen het applicatielandschap van Henry Schein;
  • Realiseer een flexibel B2B e-Commerce platform met een uitgebreide kortingsmodule;

Oplossing

Datacon heeft voor de integratie met de bestaande systemen MuleSoft technologie aanbevolen. Het Anypoint Platform van MuleSoft biedt 150+ standaardconnectoren naar veelgebruikte systemen, protocollen, formaten en transportmechanismes.

Hiermee is Anypoint Platform een solide basis voor de toekomst en kan het snel inspelen op toekomstige behoeftes van applicatie-integratie bij Henry Schein. Voor het  e-Commerce  platform heeft Datacon het product  Kentico e-Commerce  geadviseerd, dat uitgebreide standaardfunctionaliteit bevat. 

Resultaten

Het Anypoint Platform biedt uitgebreide  ESB  functionaliteit en wisselt, valideert en transformeert de berichten tussen de diverse applicaties, waarbij gebruik wordt gemaakt van aanwezige standaardconnectoren. De gecertificeerde SAP connector van MuleSoft wisselt berichten uit tussen het e-Commerce platform en SAP.

Verrijkte productgegevens in Salesforce.com worden ontsloten met behulp van de standaard Salesforce connector van MuleSoft. Een API is verantwoordelijk voor de integratie met Pet Management Systemen (PMS) van dierenartsen. De visuele ontwikkelomgeving van MuleSoft stelt Henry Schein in staat om ook zelf verbindingen te realiseren. Zo heeft Henry Schein voor rapportagebehoeftes binnen de organisatie zelf een koppeling naar Tableau gerealiseerd.

Henry Schein verwerkt ondertussen 95% van de gehele orderstroom via het geoptimaliseerde online kanaal.