De Plaka Group is producent en leverancier van hoogwaardige bouwmaterialen en heeft een leidende positie in heel Europa. De Plaka Group is onderdeel van het beurs genoteerde CRH plc, een wereldwijde producent en distributeur van hoogwaardige bouwmaterialen.

Doelstelling

De Plaka Group is voortgekomen uit de samenvoeging van de voormalige PlakaBeton organisaties. Door deze samenvoeging is een  nieuwe corporate identity voortgekomen met een behoefte om zich online juist te profileren. Datacon is gevraagd om een e-Commerce platform te realiseren, dat in lijn is met het nieuwe Europese merk.

Uitgangspunten

  • Realiseer een meertalige portal met diverse landensites.
  • Implementeer een productcatalogus voor een grote hoeveelheid producten en een  orderverwerkingssysteem.
  • Realiseer een gebruikersvriendelijke portal met een optimale bezoekerservaring.

Oplossing

Datacon heeft het content management systeem (CMS) Kentico geselecteerd en implementeerde een uitgebreide orderverwerkingsmodule. Daarnaast  zijn de ruim 10.000 producten opgenomen in de e-Commerce module via een integratie naar ERP en PIM. De portal is gerealiseerd in zes talen met uitgebreide e-Commerce functionaliteit.

Resultaten

  • Een nieuwe, passende online corporate identity is voor de Plaka Group gerealiseerd. 
  • De internationale portal ondersteunt de internationale bedrijfsprocessen en  verhoogt het gebruikergemak, dankzij de nieuwe uitstraling en de nieuwe, uitgebreide e-Commerce functionaliteiten.
Zie ook www.plakagroup.com