Tilburg/Zaventem, 11 mei 2020 - Datacon, een specialist in integratie, API management en master data management, is sinds deze maand in het bezit van de NEN7510:2017 certificering. Het certificaat is een extra beveiligingscertificaat dat specifiek betrekking heeft op informatie in de zorgsector. Naast NEN 7510 is Datacon tevens ISO 9001 en ISO 27001 gecertificeerd.

"De zorgsector is momenteel enorm in beweging, waarbij het primaire proces sterk afhankelijk is geworden van ICT", aldus Meindert van Duijvenbode, algemeen directeur van Datacon. "Onze dienstverlening op het gebied van integratie en API-Management in deze sector neemt dan ook sterk toe. Door deze certificering kunnen wij onze zorgklanten en hun patiënten de garantie geven dat wij zorgvuldig en veilig met hun gegevens omgaan".

Al eerder behaalde Datacon de ISO 9001 voor kwaliteitsmanagement en de ISO 27001 voor algemene informatiebeveiliging. Met deze aanvullende certificering draagt Datacon bij aan het waarborgen van de beschikbaarheid, integratie en vertrouwelijkheid van alle informatie die een rol speelt bij haar zorgklanten. Naast het garanderen van de kwaliteitscriteria vereist de NEN 7510-norm dat de informatiebeveiligingsmaatregelen op controleerbare wijze zijn ingericht, waarbij deze jaarlijks een audit door een externe partij wordt uitgevoerd. Datacon is momenteel een van de weinige iPaaS aanbieders in de Benelux met een NEN7510 certificering. 

Over Datacon : Datacon is een onafhankelijk specialist in applicatie-integratie, data-integratie, API management en master data management, waarbij zij gebruik maakt van meerdere toonaangevende iPaaS producten zoals Azure, Boomi, Informatica en MuleSoft. Zij creëert waarde door versnipperde informatie in organisaties betrouwbaar en beschikbaar te maken zodat kostenvoordelen worden gerealiseerd en nieuwe businessmodellen kunnen worden ontplooid.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met M. van Duijvenbode via mvanduijvenbode[at]datacon.nl.