Tilburg / Zaventem, 17 april 2020 - Datacon, een specialist in integratie, API management en master data management, heeft een vestiging in België geopend. Het kantoor, gevestigd in Zaventem, vlakbij de Belgische hoofdstad Brussel, zal worden geleid door Erik Bessems.

"Inmiddels komt zo'n 15% van onze omzet uit België, waarbij de vraag naar lokale ondersteuning in Belgie steeds verder toeneemt", aldus Meindert van Duijvenbode, algemeen directeur van Datacon. "Met een kantoorlocatie vlakbij Brussel en vliegveld Zaventem voldoen we aan een behoefte van onze Belgische klanten en vergroten we onze bereikbaarheid". 

Ondanks de huidige economische verwachtingen voorziet Datacon dat de Belgische markt voor iPaaS de komende jaren aanzienlijk zal groeien, en dat kennis en kunde een belangrijke voorwaarde is om van deze groei te kunnen profiteren. "Als Brabants bedrijf bevindt Datacon zich al dicht bij België en vandaar dat uitbreiding naar België een logische eerste stap is bij het realiseren van de internationale ambities. Datacon is daarmee de enige Integratiespecialist in België die meerdere integratieplatforms ondersteunt." 

Het Belgische kantoor zal worden geleid door Erik Bessems. Bessems, die hiervoor bij enkele toonaangevende IT-bedrijven werkte, legde reeds sinds 2013 de focus op applicatie-integratie, data-integratie en API management met platformleveranciers zoals Axway en Seeburger. Dankzij Datacon’s brede iPaaS expertise ziet hij een ideale gelegenheid om kennis over te brengen op bestaande en nieuwe klanten in de Belgische markt. 

Het kantoor is gevestigd op het volgende adres:

Davincilaan 1
1930 Zaventem
+32 (0)2 8011327

Over Datacon : Datacon is een onafhankelijk specialist in applicatie-integratie, data-integratie, API management en master data management, waarbij zij gebruik maakt van meerdere toonaangevende iPaaS producten zoals Azure, Boomi, Informatica en MuleSoft. Zij creëert waarde door versnipperde informatie in organisaties betrouwbaar en beschikbaar te maken zodat kostenvoordelen worden gerealiseerd en nieuwe businessmodellen kunnen worden ontplooid.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met M. van Duijvenbode via mvanduijvenbode[at]datacon.nl.