Tilburg, 10 december 2021

Datacon is op 9 december jongstleden door Boomi™ uitgeroepen tot de 2021 EMEA Partner of the Year, een van de hoogste partneronderscheidingen in dit segment. Deze prestigieuze prijs benadrukt de sterke positie die Datacon inmiddels heeft opgebouwd als internationale integratiespecialist. Alleen al in 2021 groeide Datacon met haar Boomi aansluitingen met 147% naar meer dan 50 organisaties en meer dan 500 integraties. De award is tevens een bevestiging van de visie van Datacon om haar specialisme in de mid-market en enterprise markt internationaal uit te breiden.

"Boomi is voor Datacon een belangrijk onderdeel van haar portfolio van integratie producten. Het AtomSphere platform stelt onze klanten in staat om hun digitale transformatie-initiatieven op een eenvoudige en kosteneffectieve manier te realiseren", aldus Meindert van Duijvenbode, CEO & co-founder, Datacon. "De stijgende vraag naar hoogwaardige digitalisering en onze sterke focus op het creëren van waarden voor onze klanten hebben geleid tot deze erkenning. We willen alle organisaties die hun vertrouwen stellen in Datacon en Boomi dan ook hartelijk bedanken."

Datacon heeft in korte tijd een sleutelpositie ingenomen in de integration-as-a-service (iPaas) markt in EMEA, en oriënteert zich nu op aanvullende regio’s. De klanten van de organisatie variëren van beursgenoteerde bedrijven tot de mid-market spelers. Datacon is daarnaast vooral sterk in het realiseren van integratieoplossingen voor de logistieke en supply chain industrie.

De award onderstreept het succes van de groeistrategie van Datacon en volgt op het eerdere nieuws van oktober vorig jaar, waarin bekend werd gemaakt dat integratiespecialist Yenlo, Datacon heeft overgenomen. Door de overname ontstond op dat moment een bedrijf met meer dan 180 experts op het gebied van API, Integratie en Identity Management en een omzet van meer dan € 25 miljoen.

Hiermee neemt de Yenlo Group samen met Datacon een leidende positie in, waarbij het de ambitie is om met de meerdere toonaangevende iPaaS producten internationaal verder te groeien. De '2021 Boomi EMEA Partner of the Year Award' biedt (potentiële) Datacon-klanten een voorproefje en een indicatie van de groei die de komende jaren wordt verwacht